1500 ,- KR IGJEN TIL FRI FRAKT!

Kundeklubbfordel: 60 dagers åpent kjøp og fri retur

Til kassen
Totalt: 0
Meny

Logg inn

Handlekurv / 0 produkter

Handlekurven er tom

Usikker på hvor du skal starte?
Se våre nyheter

Vi anbefaler

Til kassen
Total: 0,-
Kundeklubbfordel: 60 dagers åpent kjøp og fri retur
Derute anbefaler Turutstyr

Test av Therm-A-Rest Polar Ranger -30°C: Komfort i kulda

Skrevet av: Elisa Røtterud

 

Fra Oslomarka og Finnmarksvidda på vinteren til en 7000-meters topp i Himalaya. Dette er soveposen jeg sverger til under kalde forhold.

Hva karakteriserer den ultimate soveposen?

For oss damer skal den gjerne være ekstra varm, ha lite volum og vekt, smarte funksjonaliteter for bevegelsesfrihet, romslig plass og komfort - og ikke minst delikat design. Etter mange år i telt og åpen himmel har jeg endelig funnet posen over alle poser. Therm-A-Rest Polar Ranger -30°C.

 

 

Min beste venn på tur

Jeg fikk min Polar Ranger for to og et halvt år siden. Denne soveposen er ikke bare min beste venn på tur, jeg har utrolig mange gode minner med den.

 

Finnmarksvidda i mars: Jeg husker det var så kaldt på den turen

 

Vi hadde opp mot -40°C og jeg fikk alltid latterkrampe da jeg skulle legge meg. Er det mulig å være så kaldt, husker jeg og jeg lo og lo, så tårene trillet. Over posen supplerte jeg med en quilt fra Therm-A-Rest som jeg knipset over, og med det geniale SynergyLink-systemet, lå jeg alltid godt plassert på liggeunderlaget. Glidelåsene under armene, gjorde at jeg fikk spist middag mens jeg lå i posen - uten å søle!

 

Vinterturer i Nordmarka

 

Ja, visst kan det bli kaldt her på Østlandet også! Skal jeg på en vintertur her hjemme, så sier jeg heller ja til komfort og varme, enn det motsatte. Bålkos og hengekøyenetter. Det trenger en mer av i hverdagen!

 

Vårturer på ski i Jotunheimen

 

En kan ikke pakke med seg altfor mye når en skal på fjellturer om vinteren i telt. Men heldigvis har denne posen så lite volum, at jeg alltid klarer å få plass til den i sekken med alt av utstyr. Og etter en dram eller to, på si for eksempel påskeaften, etter en herlig Rando-tur, har jeg lekt at jeg er en utrolig stor og lykkelig påskekylling i denne og rulla meg mye rundt i snøen. (Husk at posen er gul og rød) Den har faktisk ikke fått rifter av det, men jeg tror neppe forhandleren oppmuntrer til det.

 

Himlung Himal 7126 i Himalaya, Nepa

 

En drar ikke på langtur over flere uker i kulda uten en varm sovepose. På denne turen klarte jeg å få frostskader i ansiktet. Vi fikk -40°C og 16/sek med vind på toppstøtet, som for øvrig ble en norsk førstebestigning, på 7000 meter. Men i posen min - der koste jeg meg og følte meg relativt trygg. Jeg har den lengste varianten av Polar Ranger for her er det kjekt å tine skoene i posen!

Jeg har faktisk klart å ligge i posen iført en dundress med sko til tining ved føttene, to powerbanks plassert rundt magen, to Gopro kameraer i BH-en, fire kamerabatterier i lomma, en sjokolade, to par sokker et sted langs armen og hoftene, en ulltrøye til tørk, også plassert et sted langs armene og hoftene, og så rundt kroppen fire 1-liters flasker med varmt vann. At jeg klarte å dytte alt dette nedi og fikk sove - det synes jeg er imponerende moro!

Hilsen Elisa Røtterud

Storyteller og eventyrsøkende

Produktet du valgte er lagt i handlekurven