Til kassen
Totalt: 0
Meny

Logg inn

Handlekurv / 0 produkter

Handlekurven er tom

Usikker på hvor du skal starte?
Se våre nyheter

Vi anbefaler

Til kassen
Total: 0,-
Fri frakt over kr 1000,- | Gratis bytte | Levering: 2 - 5 dager
Fri frakt over kr 1000,-
| Gratis bytte
Derute anbefaler DERUTE Ambassadører Turutstyr

Test av GoalZero Sherpa 100PD + Goal Zero Nomad 20

Skrevet av Der Ute – ambassadør Sondre Forsell

Goal Zero er en anerkjent merkevare når det kommer til powerbanks og solcellepanel. De lager alt fra bittesmå powerbanks (som man får plass til i lomma), til større aggregat som blir brukt på blant annet basecamp på Mt. Everest. Jeg har veldig sansen for dette merket. Noe jeg liker spesielt godt med Goal Zero er at de driver en del med veldedighetsprosjekter hvor de gir utstyr til folk som er rammet av for eksempel naturkatastrofer eller fattigdom.

Jeg har noen års erfaring med GoalZero da jeg gjorde et samarbeid med de tilbake i 2016. Da hadde jeg en litt større powerbank som passer bedre til å ha i bil, grunnet vekt og størrelse.

Når jeg nå skulle på kanotur i en uke i Femundsmarka, hvor jeg skulle filme og ta bilder, trengte jeg en powerbank og solcellepanel man lett kunne bære med meg i sekken. Da gikk jeg for Goal Zero Sherpa 100PD (batteribank) og Goal Zero Nomad 20 (solcellepanel).

 

 

Selv bruker jeg et speilløst Nikon kamera. Fordi som er kjent med slike kameraer vet at disse sluker strøm. Spesielt når man filmer. Med Sherpa 100PD fikk jeg cirka 4 oppladinger. Merk at dette er Nikon batterier. Med Sony får man betraktelig flere oppladinger. Kameraten min, som var med på turen, kjøpte samme det settet. Han fortalte at etter en full opplading av ett Sony batteri, var det tappet 5-10% av batteribanken. Uten å gå altfor mye inn på kamerabatteriene, er det noe forskjell på disse to merkene. Nikon sine batterier varer lengre, men trenger mye mer strøm for å lades fullt opp igjen.

Noen lurer sikkert «hvorfor kjøpte du ikke bare noen ekstra batterier til kameraet?» Svaret er: jeg vil heller gå tom for strøm med mulighet for å lade opp batteriene, enn å gå tom for strøm på f.eks. ant siste dagen med ingen mulighet for å lade. Jeg også flere batterier med til kameraet.

Dessverre måtte jeg ha med en Mackbook på turen. Denne ble kun brukt for å overføre filer underveis. Jeg hadde behov for å lade denne litt på vår tur. Før turen gjorde jeg likevel en test før vi dro. Da fikk jeg ladet opp Macen, et Nikon-batteri og en telefon og det var fortsatt en del strøm igjen i batteribanken.

Selv sier Goal Zero at man får ladet en iPhone 7-10 ganger, det kommer selvsagt an på modell.

 


 

Jeg greide faktisk ikke å tømme Goal Zero Sherpa 100PD for strøm på turen før og fikk derfor ikke ladet den noe særlig med solcellepanelene jeg hadde med. Underveis på turen koblet jeg solcellepanelet til, og forsøkte også å seriekoble to Goal Zero Nomad 20. Jeg kunne se at batteribanken begynte å lade og fikk et par prosent mer med batteri etter relativt kort tid. Dersom man virkelig skulle trenge mer strøm bør man belage seg på la den få lade i en god del timer. Man bør også følge med på at vinkelen på solcellepanelet er rett i forhold til solen. Sett de direkte mot solen og ikke la noe skygge for solcellepanelet, ikke en gang et grasstrå. Slik er det med alle solcellepanel, uansett merke.
 

Goal Zero Nomad 20

 

Listen på kamerautstyr på denne turen var lang. Drone var også noe vi hadde med oss. Dessverre kan ikke Sherpa 100PD lade DJI Mavic Pro som jeg bruker. Denne dronen trenger AC, altså stikkontakt, for å lade. Da hadde Sherpa 100AC vært et smartere valg. Dette vil jeg tro gjelder flere droner med kraftige batterier.

Størrelse: Sherpa 100PD er noe mindre enn en pocketbok på 300 sider. Den passer i typiske skalljakkelommer og veier 660g. Nomad 20 er større enn en pocketbok og blir litt mindre enn et A3 ark når den er oppslått. Vekt 1080g.

Liten sak!


Alt i alt kan jeg anbefale denne til alle som ønsker mulighet for å lade utstyr på tur. Har du en nyere telefon kan du lade telefonen trådløst ved å legge den oppå batteribanken. Dersom du kun skal ta bilder med et speilløst kamera vil jeg tippe at du kan gå to uker i fjellet uten å måtte lade opp batteribanken. Tar du mye bilder og film; ca. 1 uke, pluss/minus noen dager ut ifra hvilket kamera du bruker.

Stor tommel opp!
 

Produktet du valgte er lagt i handlekurven