1500 ,- KR IGJEN TIL FRI FRAKT!

Kundeklubbfordel: 60 dagers åpent kjøp og fri retur

Til kassen
Totalt: 0
Meny

Logg inn

Handlekurv / 0 produkter

Handlekurven er tom

Usikker på hvor du skal starte?
Se våre nyheter
TOTALT 0,-

Hansi anbefaler: Favoritter fra vårsesongen på ski

Skisesongen begynner trist nok å nærme seg over, men det er fremdeles godt med snø og fantastiske skiforhold i høyfjellet i store deler av landet.

Denne uken går fri Flyt sin tradisjonsrike High Camp Turtagrø av stabelen, og tradisjonen tro er fjellovergangene Sognefjellet og Tindevegen åpnet i tide - noe som muliggjør utrolig mye kul skikjøring rett fra veien.

Jeg for min del passerte akkurat 90 skidager denne sesongen. Det er ny rekord! Det har vært en fantastisk sesong med mye erfaringer og produkttesting, og nå vil jeg dele litt tanker med dere om produkter jeg har brukt flittig igjennom skisesongen.

Flaxta Plenty

Flaxta er et utrolig spennende kvalitetsmerke fra vårt naboland Sverige. De lager beskyttelseutstyr og skibriller - noe de er skikkelig god på.

Jeg var heldig og fikk tak i et par Flaxta Plenty i starten av Mars, og har ikke annet enn positive ting må si om disse skibrillene.

Bilde: Paul Nordheim @paulslifeadventure
Bilde: Paul Nordheim @paulslifeadventure

De er meget behagelig mot ansiktet og plager deg ikke på lange dager i fjellet. Og med dobbel sylindrisk linse fra ZEISS får man et imponerende synsfelt hvor man virkelig føler man har lasersyn. Jeg valgte linsen Blue Mirror som er en kategori 2-linse, og jeg føler jeg har like godt overblikk med disse i både dårlige lysforhold og full sol.

.. og dette til halve prisen av mange av konkurrentene.

Full pott fra meg!

 

Atomic Backland Pro

Jeg vil kalle meg selv et vanedyr. Og noen vaner er ekstra vonde å vende.

Når det gjelder skisøvler har jeg alltid hatt ganske sterke meninger og generelt vært lite interessert i å gå vekk fra det jeg vet funker bra.

Atomic Hawx Prime XTD har vært min favorittstøvel i 2 sesonger nå, og jeg har aldri egentlig sett noen grunn til å bytte vekk denne.

Bilde: Paul Nordheim @paulslifeadventure

Men mine egne preferanser hva angår turer har også endret seg de siste årene, noe som gjør at jeg kanskje har måtte åpne meg opp litt.

Det er jo ingen tvil om at dersom man går mye lange turer om våren hvor turen står mer i fokus enn nedkjøringen er lettere støvler noe som burde vekke interesse.

Og ikke minst - lettere støvler har blitt bedre de siste årene. Mer fokus på utvikling, bedre materialer og interesse fra oss forbrukere gjør at denne kategorien støvler rett og slett har tatt et steg videre.

Dette føler jeg Atomic Backland Pro er et godt bevis på.

På lengre turer hvor turen står mer i forkus enn selve nedkjøringen føler jeg virkelig denne støvelen leverer. Den har fantastisk gåutslag, føles behagelig på foten og gjør det latterlig lett å bytte mellom gå- og kjøremodus.

I tillegg vil jeg si at den oppgitte lesten påm 98mm føles overraskende romslig. Jeg har selv en noe bred for størrelsen min (105mm og størrelse 26), og synes ikke denne føles trang etter jeg fikk inn mine formstøpte såler.

Bilde: Paul Nordheim @paulslifeadventure

Den største overraskelsen for min del er uansett hvor godt denne støvelen kjører. Den er stiv nok til å invitere til inspirert skikjøring, og føles dempet nok til at den tar unna en del ujevnheter mer enn man skulle forvente på denne vekta. På stabile og forutsigbare skiforhold har jeg virkelig hatt det moro med denne støvelen og har faktisk ikke kommet meg tilbake i mine Hawx etter disse kom på beina mine.

Og det sitter langt inne.

Mons Royale Amp Wool Fleece Glove

Mons Royale er muligens et av mine favorittmerker. Jeg bare elsker kvalitet.

Alle ullklærne jeg har kjøpt fra Mons lever enda, år ut og år inn. Selv med helt urimelig mange bruksdager etterhvert.

Men disse hanskene fra Mons er muligens en ny favoritt- her er det en eller annen form for svart magi.

Jeg opplever de nesten som helt tullete varme for vekta si. De er tynne, lette og utrolig varme.

De er blitt en del av standard-kittet mitt på alle toppturer, og benyttes alltid på turen opp - nesten uansett vær. De er også varme nok til at de veldig ofte benyttes på turen ned, så lenge det ikke er veldig kaldt og mye vind.

De har gummi-mønster på innsiden som gjør de veldig gode å jobbe med når man skal behandle både småting og skiutstyr, samt at pekefingeren og tommelen kan brukes med smarttelefon.

Anbefales!

 

Da gjenstår det bare å nyte resten av skisesongen!
/Hansi